Vraag naar flexibiliteit onverminderd groot

Als personeelspartner van vele Nijmeegse ondernemers, kijken wij voorzichtig positief naar de nabije toekomst. Ondanks de afgelopen periode en de beperkende maatregelen, zien we namelijk absoluut lichtpuntjes aan de horizon. Zo zit er een rem op de dalende vacaturetrend, zijn er de komende perioden nog voldoende kansen voor ondernemers om flexibel en lean & mean te blijven en zal het feit dat veel mensen in de zomermaanden in eigen land verblijven, het economisch herstel in de regio bevorderen.

De arbeidsmarkt is altijd een goede graadmeter voor economisch herstel geweest. Het aantal vacatures is de afgelopen maanden fors gedaald, maar inmiddels is het aantal openstaande vacatures de afgelopen weken opgeklommen tot iets meer dan 70% van het aantal van voor de coronacrisis. De afgelopen maanden lag dit aantal op ca. 50%.

Omscholing is key

Wel zien we dat de krapte op de arbeidsmarkt niet is verminderd. Hoewel het aanbod van werkzoekenden groter is, is er nog steeds sprake van een mismatch op onze regionale arbeidsmarkt. In de horeca bijvoorbeeld vielen veel generieke vacatures weg, maar bleef het even lastig als voorheen om meer specifieke openstaande functies in te vullen. Omscholing is dus key.

Gelukkig kunnen wij daarbij helpen. Naast het feit dat wij u kunnen voorzien van goed gemotiveerde flexibele krachten, bieden wij een breed scala aan om- en bijscholingsmogelijkheden aan. We helpen u om het potentieel van die enthousiaste, leergierige medewerker te benutten middels een goed uitgestippeld opleidingstraject. Daarnaast kunt u ons als ‘flexpert’ op de Nijmeegse arbeidsmarkt ook goed inschakelen voor specifieke, moeilijk te vervullen functies. Wij beschikken over een goed gevulde database en een uitgebreid netwerk van uitzendpartners.

Grote vraag naar flexibiliteit, ondanks WAB

De Wet Arbeidsmarkt in Balans, oftewel de WAB, is in werkgeverskringen weinig enthousiast begroet. Het waarom hiervan hebben we in eerdere columns uitgebreid behandeld. Op dit moment signaleren wij dat veel werkgevers die zich netjes aan de wensen van het Kabinet hebben gehouden door meer mensen een vast contract te geven, nog meer geconfronteerd worden met de financiële gevolgen van de Covid-19 uitbraak. En dat is wrang.

Zeker gezien de huidige situatie, waarin het aantal kandidaten verder is gegroeid, is een grotere flexibele schil voor veel ondernemingen een goed idee. Sowieso zien we deze golfbeweging, een terugkeer naar flex (vs. vast), altijd tijdens en na een economisch zware periode.

U heeft genoeg aan uw hoofd

Wij staan klaar om u te helpen. We vullen openstaande functies flexibel voor u in met goede, gemotiveerde mensen. Daarnaast heeft u als ondernemer de komende tijd genoeg andere dingen te doen, met alle aanpassingen die u moet doen om uw bedrijf weer net zo winstgevend te laten zijn als voorheen. En dat terwijl allerhande beperkende maatregelen van kracht zijn.

Omdat dit voor veel bedrijven al moeilijk genoeg zal blijken te zijn, is het wellicht fijn om te weten dat wij u niet alleen kunnen helpen met goede mensen, maar dat we u ook als werkgever enorm kunnen ontlasten. Hoe? Door alle werkgeverstaken en arbeidsrechtelijke zaken van u over te nemen. Van uw flexibele schil, maar desgewenst ook van uw huidige, vaste medewerkers. Contracten, afdrachten, premies, doorbetaling bij ziekte, re-integratie: wij regelen het. En goed ook, want als onderdeel van de Nedflex groep beschikken wij over een grote hoeveelheid kennis van goed, gezond personeelsbeleid. Daarnaast ontzorgen we u ook door alle zaken rondom uw tijdelijke krachten gewoon goed te regelen. Zo zorgen we ervoor dat ze via onze app altijd alle gegevens in kunnen zien en uren door kunnen geven (u controleert dat kort, wij doen de rest).

Het wordt een drukke zomer

Daar gaan we vanuit. Met name de horeca ondervindt veel last van de beperkende maatregelen, maar we zien ook wederom dat ondernemers gedreven en vindingrijke mensen zijn. Mensen die slimme oplossingen bedenken om toch klanten aan zich te binden. En ja, de maatregelen werken u op dat vlak tegen, maar het feit dat veel meer Nederlanders deze zomer thuisblijven, biedt diverse sectoren (en zeker de horeca) ook weer mooie kansen. Wij kunnen u in elk geval voorzien van de juiste mensen om het maximale uit het seizoen te halen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Roald Bergamin,

Nedflex Nijmegen

Uitzenden | Horeca | Agrarisch | Backoffice

Gepubliceerd: 2020-07-15

Deel artikel:

Wil je weten of jij het beste uit jouw CV haalt?
Deel jouw CV en wij geven tips die helpen bij je sollicitaties!

Solliciteer nu op een van onze vacatures

foto 4 lawyer

Advocaat medewerker (fulltime, Nijmegen)

Lees meer
foto 1

Gevorderde advocaat stagiair (fulltime, Nijmegen)

Lees meer
NEDFLEX-HORECA-00019

Zelfstandig werkende kok (ook 4 dagen mogelijk en in het weekend 1 dag vrij)

Lees meer
Bekijk alle vacatures
Contact
Vacatures