Vind ontspanning in de overspannen arbeidsmarkt

In de afgelopen columns heb ik u, als partner in personeel voor ondernemend Nijmegen, bijgepraat over de Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, en wat deze wet voor u als ondernemer betekent. Ditmaal gaat we wat dieper in op de overspannen arbeidsmarkt en de voordelen die een partnerschap met een gespecialiseerd uitzendbureau u oplevert.

We bespraken het al eerder: de situatie op de arbeidsmarkt. Zelfs uitzendbureaus hebben moeite om transportbedrijven te voorzien van chauffeurs, terwijl mensen werkzaam in de ICT de banen voor het uitkiezen hebben. Hoe dan ook: in veel bedrijfstakken is het moeilijk om aan goed, gemotiveerd personeel te komen.

Om u te helpen, heb ik drie belangrijke tips voor u opgesteld. Doe er uw voordeel mee.

1. Werkgeverschap wordt meer en meer marketing

Ik weet het, dit onderwerp hebben we in een eerdere column besproken. Maar de boodschap is actueler dan ooit. Wanneer kandidaten de banen voor het uitzoeken hebben, moet de werkplek die u aanbiedt, het aantrekkelijkst zijn. Dit kunt u op een groot aantal manieren bewerkstelligen; als specialist in werving & selectie kunnen wij u hier vrijblijvend over adviseren. Zo signaleren wij dat het bij veel bedrijven al fout gaat in de vacaturetekst. Die is vaak ‘inside out’, in plaats van ‘outside in’. Beginnen uw vacatures ook steevast met wie u bent, wie u zoekt, wat de kandidaat moet kunnen en wat u nog meer van hem of haar verlangt, alvorens u vertelt wat hij of zij ervoor terugkrijgt? Draai het om. Begin met uitleggen waarom iemand bij u zou moeten willen werken en welk perspectief u biedt. Uw vacature is in één klap een stuk aantrekkelijker én u staat er bij de kandidaat als bedrijf beter op. U profileert zich immers als een werkgever die de medewerkers centraal stelt. Daarnaast zijn er nog tal van andere zaken die hier een rol in spelen. Zoals gezegd: als recruitment specialist voorzien we u graag van advies.

2. Welcome aboard – de noodzaak voor onboarding

U heeft iemand gevonden! Mooi. Nu is het taak om die persoon vast te houden. Dat begint al voor de nieuwe medewerker aan het werk gaat. Stuur een bosje bloemen of een leuke kaart, zodat de nieuwe kracht zich welkom voelt. Denk na over u inwerkprogramma en zorg er waar mogelijk voor dat iemand zich direct in het team opgenomen voelt. U kunt al vroeg in het traject duidelijk maken dat uw functie meer is dan alleen maar een baan. Lastig? Valt mee. Want als uitzendbureau met jaren ervaring in werving & selectie, hebben wij whitepapers en tips beschikbaar over dit onderwerp. Neem contact met ons op en we helpen u snel verder.

3. Schiet niet met hagel

Dat heeft namelijk geen zin. U kunt beter een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in uw werkveld met scherp voor u laten schieten. Sowieso kost werving & selectie ondernemers meer tijd en geld dan ooit. Je ontkomt vaak niet aan dure vacaturesites en het promoten van vacatures en posts op social media. Als ervaren uitzendorganisatie kunnen wij u naar alle waarschijnlijkheid een beter alternatief bieden. In veel gevallen kunnen wij uw werving & selectie goedkoper faciliteren dan wanneer u het zelf doet. Daarnaast heeft een gespecialiseerd uitzendbureau vaak een database vol vakmensen en weten zij hoe en waar ze een nieuwe stroom aan kandidaten kunnen aanboren, desnoods middels omscholing. Wij hebben een breed netwerk van uitzendpartners, waaronder enkele zeer gespecialiseerde flexbedrijven. Via hen kunnen wij u, als uw personeelspartner en aanspreekpunt, snel helpen aan de juiste mensen.

Dankzij ons partnernetwerk kunnen wij dus een breed scala aan bedrijven voorzien van goede mensen. Zelf zijn we gespecialiseerd in het uitzenden van gemotiveerde mensen in de horeca en de agrarische sector. Dankzij onze diepgravende kennis van deze branches, kunnen wij méér voor u doen. Er is immers nogal wat verschil tussen ‘een kandidaat’ aandragen of ‘de juiste kandidaat’. Oftewel: een kandidaat die echt bij u past en die geschikt en gemotiveerd is om het werk te doen dat u vraagt. ‘Poppetjes plaatsen’ doen we niet. Geschikte kandidaten leveren wél. Dat kunnen we ook omdat we beschikken over een rijk gevulde flexpool van gemotiveerde mensen.

Ontspanning

Door u te helpen met werving & selectie, door u te voorzien van goed personeel en door alle administratieve zaken rond dit personeel voor u te regelen, helpen wij u om ontspanning te vinden in deze overspannen arbeidsmarkt. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Roald Bergamin,

Nedflex Nijmegen

 

Gepubliceerd: 2019-12-12

Deel artikel:

Wil je weten of jij het beste uit jouw CV haalt?
Deel jouw CV en wij geven tips die helpen bij je sollicitaties!

Solliciteer nu op een van onze vacatures

NEDFLEX-HORECA-00019

Zelfstandig werkende kok (ook 4 dagen mogelijk en in het weekend 1 dag vrij)

Lees meer
Horeca-kok_web

Leerling kok bij Het Wapen van Bemmel

Lees meer
Serveerster-koffie_web

Allround medewerker bediening (fulltime en parttime, Bemmel)

Lees meer
Bekijk alle vacatures
Contact
Vacatures