Hervorming arbeidsmarkt op komst, nieuw vacatureplatform voor de regio Nijmegen

In deze column hebben we u al vaak gewezen op veranderingen op de arbeidsmarkt en op wijzigingen in wet- en regelgeving die belangrijk zijn voor u als ondernemer. Ook ditmaal praten wij u, als kennispartner van veel ondernemers in de regio groot-Nijmegen, weer bij. Wederom zijn er forse veranderingen op til, waar u van moet weten. En: wij zouden Nedflex Nijmegen niet zijn, als we niet een passende oplossing voor u hadden.

 

De naderende hervormingen

Zoals we eerder meldden, heeft de commissie Borstlap zich gebogen over een hervormingsvoorstel voor de arbeidsmarkt. Het ei is gelegd, het advies is overgenomen door de Sociaal Economische Raad (SER) en begin juni hebben de vakbonden en werkgevers in grote lijnen een akkoord bereikt. De verwachting is dat dit akkoord in een wetsvoorstel wordt gegoten.

 

De belangrijkste voorgestelde wijzigingen voor u als werkgever, zijn:

 

  • Nul-urencontracten verdwijnen;
  • U mag een uitzendkracht 3 jaar lang inhuren (dat was 5,5 jaar);
  • Uitzendkrachten krijgen direct dezelfde rechten als collega’s in vaste dienst, ook wat betreft salaris en pensioenopbouw;
  • Zelfstandigen moeten minimaal 35 euro per uur verdienen of in dienst worden genomen;
  • Het uitzendbeding mag 12 maanden toegepast worden (i.p.v. 18 maanden), daarna geldt een opzegtermijn.

 

Betekent dit een achteruitgang in flexibiliteit voor ondernemers? Ja. Maar er zijn wel mogelijkheden om toch flexibel te blijven, wat volgens ons gewoon keihard nodig is voor ondernemers. Zowel nu, na een zware periode die voor veel bedrijven in het teken staat van wederopbouw, als in de nabije en verre toekomst. Flexibel kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt, op productiepieken en op onvoorziene omstandigheden (zoals het afgelopen jaar) blijft enorm belangrijk. Hoe kunt u hiervoor zorgen?

 

‘Interne flexibiliteit’

Ten eerste krijgt u er van de overheid wat ‘interne flexibiliteit’ voor terug. Hoewel wij vinden dat die qua effectiviteit (en omloopsnelheid) niet gelijk staats aan het effect van externe flexibiliteit, die zeer direct is, kunt u hier wel uw voordeel mee doen. De loondoorbetaling bij ziekte gaat op de schop, evenals de regels voor re-integratie. Hoe dit er exact uit gaat zien is nog niet bekend. Daarnaast wordt het thema ‘leven lang ontwikkelen’ financieel gefaciliteerd. Iedereen bouwt vanaf de geboorte een leerbudget op en elke werknemer krijgt een budget om van-werk-naar-werk te kunnen gaan. Het idee hierachter is dat werkgevers intern meer kunnen schuiven, door werknemers zich verder te laten ontwikkelen en door laten groeien.

 

Beide effecten zijn echter vooral voelbaar op de middellange en lange termijn. Voor de belangrijke korte termijnflexibiliteit bent en blijft u vooral aangewezen op de flexbranche. Meer dan ooit is nu het kiezen van een flexpartner, in plaats van ‘gewoon een uitzendbureau’, belangrijk. Die kan u namelijk nog wel flexibiliteit bieden op goed niveau.

 

Wat kan Nedflex Nijmegen als flexpartner voor u betekenen om u flexibel te houden?

  • Een persoonlijke flexpool met goede, gemotiveerde en flexibele uitzendkrachten
  • Interim-krachten voor snelle vervanging of bij groei
  • Hulp bij scholing van uitzendkrachten en vast personeel
  • Een voor u ingericht vacatureplatform

 

Kortom: als u flexibel wilt blijven, dan is een persoonlijke relatie, een partnerrelatie met een betrouwbaar flexbedrijf van groot belang. Wij kunnen voor u een persoonlijke flexpool opzetten, waar u uit kunt putten. Dit biedt u de zekerheid van voldoende gemotiveerde mensen op korte en lange termijn. Ook kunnen wij u voorzien van interim-kandidaten, die u direct in kunt zetten voor een snelle vervanging, bij groei of voor specifieke projecten. Daarnaast kunnen wij uw uitzendkrachten ontwikkelingsmogelijkheden bieden via de Nedflex Academy, waardoor zij binnen die drie jaar sneller door kunnen groeien. Hiermee zijn ze breder inzetbaar, maar wordt het voor u ook aantrekkelijker om goede kandidaten die uw bedrijf al van haver tot gort kennen aan u te binden, waardoor u elke in de uitzendkracht geïnvesteerde euro dubbel en dwars terugkrijgt.

 

Vacatureplatform

Tot slot kunnen wij u helpen met een eigen vacatureplatform. Kortgeleden hebben wij onze nieuwe website www.nedflexnijmegen.nl gelanceerd. Op deze pagina kunt u sneller dan ooit vacatures doorgeven én kunt u gebruik maken van de kans om uw bedrijf te presenteren. U kunt hier aangeven wat uw bedrijf doet, waar u voor staat en wat voor mensen u zoekt. Die mensen krijgen vervolgens de gelegenheid om zich specifiek voor uw bedrijf aan te melden, zodat de persoonlijke flexpool die wij voor u inrichten volstroomt met mensen die specifiek voor ú willen werken.

 

Neem contact met ons op over de mogelijkheden; 024-2020009, of ga naar nedflexnijmegen.nl.

Gepubliceerd: 2021-07-19

Deel artikel:

Wil je weten of jij het beste uit jouw CV haalt?
Deel jouw CV en wij geven tips die helpen bij je sollicitaties!

Solliciteer nu op een van onze vacatures

NEDFLEX-HORECA-00019

Zelfstandig werkende kok (ook 4 dagen mogelijk en in het weekend 1 dag vrij)

Lees meer
foto 4 lawyer

Advocaat medewerker (fulltime, Nijmegen)

Lees meer
foto 1

Gevorderde advocaat stagiair (fulltime, Nijmegen)

Lees meer
Bekijk alle vacatures
Contact
Vacatures