De WAB, wat verandert er voor U? Deel 2

In de vorige column hebben we (uitgebreid) stilgestaan bij de veranderingen die de WAB, de Wet Arbeidsmarkt in Balans, met zich meebrengt voor werkgevers in de regio Nijmegen. In deze editie gaan we dieper in op de veranderende rol van payrolling.

Gebruik maken van payrolling bij een goede payrollpartner levert veel werkgevers een fors aantal voordelen op. Hoeveel hiervan blijven er overeind, wanneer de WAB per 1 januari 2020 ingaat? Het antwoord: veel. Zeker als u partner bent van Nedflex Nijmegen.

Hoe zit het – wat is payrolling anno 2020?

In het regeerakkoord staat: “Payrolling als zodanig blijft mogelijk, maar wordt zo vormgegeven dat het instrument is voor ‘ontzorgen’ van werkgevers en niet voor concurrentie op arbeidsvoorwaarden.” Payrolling en uitzenden zijn voor de wet altijd gelijk geweest. Dus: maakte u gebruik van payrolling, dan golden de voorwaarden van de uitzend-cao, die een forse dosis flexibiliteit, meer tijdelijke contracten en lagere afdrachten met zich meebrachten.

Dat verandert nu. Om gebruik te maken van de flexibiliteit van de cao’s van de ABU of NBBU, moet uw payollpartner straks de flexkrachten ook daadwerkelijk leveren – en aan u alleen. Gebeurt dit niet, dan mogen u en uw payrollpartner niet langer het fasesysteem van de ABU gebruiken, die voorziet in een flexibele periode van 5,5 jaar.

Payrolling anno 2020 bij Nedflex Nijmegen

Nedflex Nijmegen heeft zich altijd gericht op een brede, ontzorgende rol als flexpartner. Wij zijn zowel uitzendbureau als een ervaren payroll- en hr-dienstverlener. Binnen een breed partnerschap kunnen wij in veel gevallen de tijdelijke kracht leveren. Wij beschikken bovendien niet alleen over een uitgebreide flexpool, maar ook over een groot netwerk aan uitzendorganisaties in diverse branches. En, zoals u weet: wanneer wij de flexkracht leveren, profiteert u van de flexibiliteit van de ABU-cao, aangezien wij lid zijn van deze (grootste) uitzendbond.

Naast de genoemde uitzend- of allocatiefunctie, blijft de meerwaarde van een goede, u breed ondersteunende payrollpartner als een paal boven water staan. Zeker met de komst van de WAB, die het er allemaal niet makkelijker op maakt voor werkgevers.

Een strakkere personeelsplanning

In de vorige column bespraken we onder meer de veranderde regels ten aanzien van oproepkrachten. U moet uw flexibele krachten straks minstens vier dagen van tevoren oproepen. Zegt u het werk af, dan houdt de oproepkracht recht op loon over de afgesproken uren. Binnen een partnerschap met Nedflex Nijmegen kunt u kosteloos beschikken over het beste personeelplanningsysteem in de markt. Met deze handige tool houdt u altijd, waar u ook bent, het overzicht en kunt u uw medewerkers optimaal inplannen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze planningstool u helpt om geld te besparen.

Lagere administratieve lasten

De WAB zorgt voor een verdere stijging van de administratieve lasten van ondernemers. Hoe prettig is het dan, dat u uw complete personeelsadministratie en alles dat daarbij kunt kijken, uit handen kunt geven aan een team van specialisten? Ons ervaren backoffice team staat garant voor een vlekkeloze contract- en salarisadministratie en verzorgt tevens de verloning voor u. Daarnaast zijn zij op dit vlak het eerste aanspreekpunt voor uw medewerkers. En dankzij het gebruik van onze MijnNedflex App, kunnen uw medewerkers waar en wanneer dan ook zaken als hun urenoverzicht, salarisstroken en jaaropgave inzien.

Ondersteuning en gratis advies

Nedflex Nijmegen ondersteunt haar partners verder kosteloos met onbetaalbaar advies op het gebied van personeelszaken, human resources, arbeidsrecht en re-integratie. Wij zijn uw go-to partner voor elke vraag die u heeft op deze vlakken. Hebben we het antwoord niet direct paraat? Het komt zelden voor, maar in dat geval zoeken we het graag voor u uit. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van toekomstige veranderingen in het arbeidsrecht en zij delen deze kennis graag (en proactief) met u. Binnen ons totaaldienstverleningspakket is ook jobcoaching en jobcarving mogelijk.

Daarnaast kunnen u en uw medewerkers gebruik maken van het opleidingsaanbod van de Nedflex Academy, zodat uw werknemers zich verder kunnen ontwikkelen binnen hun vakgebied – én uw bedrijf.

Heeft u vragen over de WAB? Of wilt u meer weten over hoe Nedflex Nijmegen u tijd en geld kan besparen door u te ontzorgen op personeelsgebied? Neem dan contact met ons op.

 

Roald Bergamin,

Nedflex Nijmegen

Gepubliceerd: 2019-10-24

Deel artikel:

Wil je weten of jij het beste uit jouw CV haalt?
Deel jouw CV en wij geven tips die helpen bij je sollicitaties!

Solliciteer nu op een van onze vacatures

shutterstock_1758966962

Zelfstandig werkend kok bij Wapen van Bemmel (fulltime, Bemmel)

Lees meer

Medewerker Bloementeelt Zandvoortflowers

Lees meer
rozen 2

Medewerker Bloementeelt (Betuwe)

Lees meer
Bekijk alle vacatures
Contact
Vacatures